Helmen Kütt: sotsiaaldemokraadid ei toeta pensionite külmutamist ega kärpimist!

PiretPension

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon on ühemõtteliselt vastu pensionite külmutamise või kärpimise plaanile ega ole valmis selliseid ettepanekuid arutama.

„Sotsiaaldemokraatidega pole koalitsiooni sees pensionite küsimuses mitte ühelgi moel nõu peetud. Seda kummastavam on, et viimastel päevadel on  meediasse jõudnud vihjed,  nagu oleks pensionite külmutamine kaalumisel. Valitsuses, kuhu kuuluvad sotsiaaldemokraadid, selline ettepanek läbi ei lähe. Pensionäride majanduslik toimetulek on niigi keeruline – pensionite iga-aastane indekseerimine peab jätkuma,“ kinnitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees Helmen Kütt.

Küti sõnul on Eesti pensionid ühed Euroopa Liidu madalamad ja väga paljud eakad elavad vaesuses või vaesusriskis. „Riik ei tohi mingil juhul meie vanemaealiste olukorda halvendada. Sotsiaaldemokraadid on seisukohal, et Eesti sotsiaal- ja tervishoiuvaldkond peab lähiaastatel hoopis raha juurde saama. Riigi tulusid on võimalik suurendada. Olgu selleks näiteks astmelise tulumaksu või riigikaitsemaksu kehtestamine,“ lisas Kütt.